Toga’s hoogleraren Open Universiteit voorzien van Limburgse kleuren

Print
Toga’s hoogleraren Open Universiteit voorzien van Limburgse kleuren

Afbeelding: Open Universiteit

Heerlen / Hoensbroek -

Hoogleraren van de in Heerlen gevestigde Open Universiteit dragen voortaan bij officiële gelegenheden toga’s met daarop de Limburgse driekleur en de leeuw uit het wapen van de provincie.

Daarmee wil de in 1984 opgerichte universiteit, die dit jaar haar vijfendertigste dies natalis (verjaardag) viert, haar diepe verbondenheid met Limburg nog zichtbaarder maken.

De gewaden worden gedragen tijdens academische zittingen in binnen- en buitenland, zoals de viering van de dies natalis, promoties en oraties.

Toga’s hoogleraren Open Universiteit voorzien van Limburgse kleuren
Foto: Open Universiteit

Rector magnificus Theo Bastiaens ging woensdag, vergezeld door de pedel, in vol ornaat bij gouverneur Theo Bovens langs om hem de uitnodiging voor de dies natalis te overhandigen.

De dies natalis wordt op donderdag 26 september in Theater Heerlen gevierd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen