PSV mikt op ervaren Griek Konstantinos Mitroglou

Print
PSV mikt op ervaren Griek Konstantinos Mitroglou

Konstantinos Mitroglou in het shirt van Benfica. Afbeelding: AFP

PSV is hard op weg om de 31-jarige Griek Konstantinos Mitroglou voor een seizoen te huren.

De geroutineerde aanvaller groeide op in het Duitse Neukirchen-Vluyn, vlakbij de Duits-Nederlandse grens met Venlo. Het afgelopen halfjaar was hij actief bij Galatasaray, maar daar kwam hij niet helemaal uit de verf.

Zeer ervaren

De Turken hebben hem voor anderhalf jaar gehuurd van zijn eigenlijke broodheer Olympique Marseille, maar partijen willen hier wel vanaf en PSV ziet kans om hem nu een jaar aan de selectie toe te voegen. Mitroglou is een zeer ervaren aanvaller, die dus dichtbij Eindhoven in Duitsland opgroeide maar in het buitenland doorbrak. Als jeugdspeler kwam hij onder meer in actie voor Borussia Mönchengladbach.

International

Via het Griekse Olympiakos belandde hij in de grote Europese competities en inmiddels is hij 65-voudig Grieks international. Misschien wel zijn beste periode beleefde hij bij Benfica, waar hij tussen 2015 en 2017 veel indruk maakte en tientallen goals in de hoogste afdeling maakte. Een deal is overigens nog niet helemaal rond, omdat Mitroglou waarschijnlijk dan op donderdag nog door PSV gekeurd zal moeten worden.

Luister hier naar de nieuwe aflevering van de voetbalpodcast van De Limburger: