5 mei

Overleg met omwonenden Arloterrein over bevrijdingsfestival Roermond

Print
Overleg met omwonenden Arloterrein over bevrijdingsfestival Roermond

Sfeerbeeld van het bevrijdingsfestival in Roermond. Afbeelding: René Corten

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Op korte termijn vindt er een overleg plaats tussen omwonenden van het Arloterrein en de gemeente over het bevrijdingsfestival dat volgend jaar voor hun deur plaats gaat vinden.

Bewoners van de Arloflat, de Stadhouder en New Orleans kregen woensdagmiddag een brief in de bus met de mededeling dat het bevrijdingsfestival volgend jaar in het park pal voor hun deur plaatsvindt. De locatie was eerder geen optie voor de gemeente vanwege juridische procedures die er liepen en de gevoeligheden die er speelden rondom geluidsoverlast van het Solarfestival. Onlangs kwam de plek toch in beeld voor de 5-mei festiviteiten.

Lees ook: Bevrijdingsfestival blijft definitief in Roermond, op nieuwe locatie

„De problemen rondom Solar zijn inmiddels zo goed als opgelost. Klachten over het geluid zijn er nauwelijks meer. Dat maakt dat we denken dat deze locatie het bevrijdingsfestival nu goed kan huisvesten”, aldus burgemeester Rianne Donders.

Klankbordgroep

Het terrein heeft al de bestemming evenemententerrein. Toch stelt Donders dat het niet de bedoeling is dat er nu tal van evenementen plaats gaan vinden. „Het moet wat dat betreft wel exclusief blijven.”

Donders zegt dat er voor omwonenden een klankbordgroep komt, waarin het evenement en alles wat erbij komt kijken zal worden besproken.

Lees ook: Burgemeester Roermond: ‘Vertrek van bevrijdingsfestival voor mij onverteerbaar’

Reacties

Wat Piet Bogers betreft, de voormalig voorzitter van de Vereniging van Eigenaars van de Arloflat, komt dat als mosterd na de maaltijd. „We worden al voor een voldongen feit gesteld. Het is een onzalig plan. Het terrein is er ook niet geschikt voor. Ons is altijd gezegd dat het een park was, geen evenemententerrein.”

De huidig voorzitter van de VvE, en tevens GroenLinks-gemeenteraadslid Jos de Kunder zegt af te willen wachten wat het overleg met alle betrokken partijen op gaat leveren. „Er zullen bewoners zijn die het niet erg vinden, er zullen mensen zijn die ertegen zijn. Daar moeten we uit proberen zien te komen.”

Met het vertrek van het festival van de Markt, gaan de organisatie en de gemeente kijken of er in de binnenstad iets anders georganiseerd kan worden, als aanvulling op het festival.

Lees ook: Provincie wil Bevrijdingsfestival in Roermond houden

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen