Burger- en koningsschieten bij schutterij Sint Antonius Slek

Print
Burger- en koningsschieten bij schutterij Sint Antonius Slek

Wie kroont zich tot koning(in)? Afbeelding: Schutterij Sint Antonius

Slek -

Schutterij Sint Antonius houdt voor verenigingen, families, vrienden en bedrijven het jaarlijkse burgerschieten. Zaterdag 31 augustus vanaf 13.30 uur kunnen deelnemers plaatsnemen onder de schietboom. Rond 17.00 uur kunnen inwoners van de Slek strijden om de titel ‘Burgerkoning(in)’. Locatie is de de schutterswei van Sint Antonius Slek.

Nadat de nieuwe burgerkoning(in) bekend is gemaakt, wordt de buks nog éénmaal aangelegd. Alle koningen en koninginnen schieten dan voor de titel koning der koningen. Ook de jeugd tot en met twaalf jaar kan kennismaken met de schietsport. Zij schieten onder begeleiding van een gediplomeerde schietinstructeur met een windbuks op een vogel. Inschrijven vanaf 15.30 uur. De wedstrijd start om 16.00 uur.

Voor de schutterij vindt de grote dag op zondag 1 september plaats. Voordat de strijd gaat losbarsten wordt er eerst een rondgang gemaakt over de Slek. Tijdens de rondgang vinden er nog een aantal plichtplegingen plaats; waaronder het laten branden van een kaars in de Sint Antoniuskapel en het afhalen van de genodigden in het clublokaal. Nadat de vereniging op de schietlocatie is aangekomen, wordt er door de geestelijke adviseur een gebed uitgesproken. Aansluitend wordt de koning en koningin ontdaan van hun versierselen. vervolgens barst de strijd om het koningschap los.