Eredivisie

Lee Cattermole gaat in zee met VVV en tekent voor één jaar

Print
Lee Cattermole gaat in zee met VVV en tekent voor één jaar

Lee Cattermole is VVV’er. Afbeelding: VVV

VENLO / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Lee Cattermole heeft donderdagochtend een contract voor één jaar getekend bij VVV. Manager voetbalzaken Stan Valckx stelt verwoede pogingen in het werk om de routinier zondag speelgerechtigd te krijgen en bij de wedstrijdselectie van VVV te kunnen voegen voor het duel bij FC Utrecht.

Cattermole speelde meer dan 270 wedstrijden in de Premier League voor clubs als Middlesbrough, Sunderland en Wigan Athletic. Ook werd hij voor alle vertegenwoordigende elftallen van Engeland tot en met onder 21 jaar geselecteerd.

Lees ook: VVV-aanwinst Cattermole: ‘Niets mis met kunstgras’

De middenvelder kwam het afgelopen seizoen met Sunderland uit in de League One, het derde niveau in Engeland. Volgens ingewijden verdiende Cattermole vorig jaar nog 40.000 pond per week bij cultclub Sunderland die onderwerp is van de Netflix-documentaire ‘Sunderland ‘Till I Die’.

In Venlo doet Cattermole flink wat water bij de wijn. Volgens Valckx kiest de nieuwe aanwinst van de Koelclub voor het avontuur en de kans om in het buitenland nog een keer op het hoogste niveau actief te kunnen zijn en niet voor het geld.

Luister hier naar een nieuwe aflevering van de voetbalpodcast van De Limburger:

Video: De Limburger