Nederlandse vrouw komt om bij ongeval in België, twee dochtertjes in levensgevaar

Print
Nederlandse vrouw komt om bij ongeval in België, twee dochtertjes in levensgevaar

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

In Lavaux-Sainte-Anne, een deelgemeente van de Belgische stad Rochefort, is woensdag aan het einde van de middag een Nederlandse vrouw omgekomen bij een ongeval tussen een auto en een vrachtwagen.

Dat melden het Openbaar Ministerie in Namen en Belgische media.

De twee dochtertjes van de vrouw, die ook in de auto zaten, zijn volgens de laatste berichten in levensgevaar. Volgens de autoriteiten verleende de vrouw, van wie de identiteit nog niet bekend is gemaakt, geen voorrang aan een vrachtwagen, die vanuit Wellin kwam en op weg was naar de E411. De bestuurder van de vrachtwagen had niet gedronken en reed niet te snel.

Het tragische ongeval vond rond 16.45 uur plaats op het kruispunt in Lavaux-Sainte-Anne (Rochefort). Volgens de Franstalige nieuwssite Matele was de vrouw op slag dood. Een van haar kinderen is na de noodlottige crash naar een ziekenhuis in de gemeente Yvoir gebracht. Een ander kind is met een traumahelikopter naar een andere ziekenhuis vervoerd.

Maatregelen

Het is niet de eerste keer dat een ernstig ongeval plaatsvindt op het kruispunt waar de Nederlandse om het leven kwam. Bewoners van Lavaux-Sainte-Anne klagen al geruime tijd over de gevaarlijke situatie ter plaatse. De gemeente zou het regiobestuur hebben verzocht de onveilige situatie aan te passen. Omdat er nog geen maatregelen zijn genomen, zijn bij het kruispunt al wel twee borden geplaatst die weggebruikers attenderen op mogelijke gevaren. ,,Maar dat helpt absoluut niet”, vertelt een bewoner die vlakbij het kruispunt woont aan de website Sudinfo.

Volgens Belgische media zijn alleen al dit jaar vier ongelukken op het kruispunt gebeurd en meerdere vorig jaar. Inmiddels gaan er stemmen op om het onoverzichtelijke kruispunt te veranderen in een rotonde en hoe dan ook de borden duidelijker te maken. ,,De meesten ongelukken gebeuren met mensen die niet uit de buurt komen en de weg niet kennen”, aldus een bewoner Lavaux-Sainte-Anne.

Het gemeentebestuur van de Belgische stad Rochefort heeft na het ongeval van de Nederlandse vrouw een gesprek aangevraagd met de politie, de overheidsdienst in Wallonië die belast is met verkeerszaken en bewoners van Lavaux-Sainte-Anne.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →