Dier van de week

Dier van de week: Amber

Print
Dier van de week: Amber

Amber. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Zuid-Limburg -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbeschermingscentrum Limburg er één in het zonnetje. Deze week is het de beurt aan Amber, een fraai lapjespoesje die graag de kat uit de boom kijkt.

Leukste kenmerk?

„Amber is een katje voor een baas die wel houdt van een uitdaging. Ze is, met drie kittens, op straat gevonden en is momenteel vooral erg bang. Haar leukste kenmerk is haar knappe snoetje.”

Favoriete bezigheden?

„Hoe sneu het ook is, op dit moment bestaan Ambers dagen uit rustig in haar verblijf zitten en de omgeving in de gaten houden. Ze is momenteel te angstig om te benaderen, te knuffelen of te spelen. Uit ervaring weten we echter dat katjes als Amber enorm kunnen opbloeien als ze eenmaal een rustig thuis zonder al te veel drukte hebben gevonden.”

Is Amber een sociale kat?

„Amber kan het met de andere katten in haar verblijf redelijk vinden. We zien haar soms vol verbazing kijken hoe haar soortgenoten spelen en genieten van de aandacht van mensen. We hopen dat zij zich aan op kan trekken aan stabiele katten en leert dat mensen helemaal niet akelig en eng zijn.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„We zoeken voor Amber iemand die begrip heeft voor haar situatie. Iemand die snapt dat Amber niet direct op je af komt rennen maar die dat niet als een afwijzing ziet. We denken namelijk dat Amber stiekem graag bij mensen in de buurt is maar dat ze dit simpelweg niet durft en niet weet hoe dit moet. Amber zou heel goed geplaatst kunnen worden bij mensen die al een sociale kat hebben zodat Amber van deze kat zou kunnen leren.”

Gun jij deze beauty de tijd om de kat uit de boom te laten kijken? Neem dan contact op met limburg@dierenbescherming.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen