Dier van de week

Dier van de week: Kimba

Print
Dier van de week: Kimba

Kimba. Afbeelding: Dierenbescherming Limburg

Zuid-Limburg / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbeschermingscentrum Limburg er één in het zonnetje. Deze week zetten we Kimba in het zonnetje, een brave herderdame van ongeveer vijf jaar.

Leukste kenmerk?

„Kimba is een erg vriendelijke, goed luisterende hond die ook goed met iets oudere kinderen overweg kan. Een perfecte gezinshond dus.”

Favoriete bezigheden?

„Kimba is geen type om te luieren en te lanterfanten. Het is volgens haar veel beter om te rennen, te springen en te apporteren en geef haar eens ongelijk. Kimba loopt erg graag los op onze speelvelden en kan zichzelf dan ook prima vermaken.”

Is Kimba een sociale hond?

„Naar mensen is Kimba enorm lief en aanhankelijk. Richting andere honden is ze kieskeuriger; nadat ze in het verleden is aangevallen door een andere hond is ze wat minder fan van honden die erg dicht bij haar in de buurt komen. Met honden die op afstand blijven, heeft ze nauwelijks tot geen problemen.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„Kimba is geen kleine, rustige hond. We zoeken daarom voor haar een thuis waar letterlijk en figuurlijk voldoende ruimte voor haar is. Ze is graag in de buurt van mensen en geniet enorm van bij de baas in de buurt zijn. Deze dame vindt het ook leuk om mee op pad te gaan en samen met de baas actief bezig te zijn.”

Ben jij misschien wel die baas voor haar? Maak dan snel met Kimba kennis. Een afspraak hiervoor maak je via limburg@dierenbescherming.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen