Muziekwinkel Sounds viert feest met Tim Knol en The Slow Show

Print
Muziekwinkel Sounds viert feest met Tim Knol en The Slow Show

Geert Driessen (links) en Leo Hagens in hun platenzaak Sounds Afbeelding: Sounds Record Store

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Baarlo / Blitterswijck -

Platenzaak Sounds Record Store in Venlo viert zaterdag 31 augustus het 35-jarig bestaan met optredens in de winkel van onder meer Tim Knol en band en The Slow Show uit Manchester.

In 35 jaar tijd is Sounds ondanks de opkomst van downloads, streaming en online verkoop van muziek uitgegroeid tot een van de grootste muziekwinkels van ons land. Momenteel liggen in de winkel aan de Parade 100.000 cd’s en 50.000 elpees (inclusief tweedehands) klaar voor de liefhebbers. Onder de vele vaste klanten bevinden zich bekende Nederlanders en muziekverzamelaars als Johan Derksen en Mart Smeets.

Leo Hagens en Geert Driessen startten op 1 september 1984 in een winkeltje aan de Koninginnesingel. Zij wisten blueslegende Bo Diddley daarvoor te strikken. Diddley trad die dag op tijdens de eerste editie van het Bluesrockfestival in Tegelen. Hij bleef zo lang plakken in de winkel van Geert en Leo dat hij te laat kwam voor zijn optreden in Tegelen. Al na twee jaar verhuisde Sounds naar de Jodenstraat. Ook daar was het pand al snel te klein waarna enkele deuren verderop een winkel werd begonnen met kelder.

Live concerten

Sinds het jaar 2000 is Sounds te vinden aan de Parade in een grote winkel met bovenetage waar ook regelmatig live concerten plaats vinden. Ook tijdens het 35-jarige verjaardagsfeest op 31 augustus. Om 11.00 uur treedt Tim Knol met zijn band Blue Grass Boogiemen op. Een uur later is het de beurt aan The Slow Show uit Manchester. De band speelt nummers van het nieuw album Lust and Learn dat een dag eerder verschijnt. De hele feestdag klinkt er muziek van dj’s en in de middag is er om vier uur een optreden van Malford Milligan & The Southern Aces.

Muziekwinkel Sounds viert feest met Tim Knol en The Slow Show
Drukte vijf jaar geleden tijdens de Record Store Day bij Sounds waar Triggerfinger optrad. Foto: Lé Giesen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen