Cursus ‘Kleuterrock’ voor de allerkleinsten

Print
Cursus ‘Kleuterrock’ voor de allerkleinsten

Spelenderwijs bezig zijn met muziek. Afbeelding: Kunstencentrum Venlo

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Kunstencentrum Venlo presenteert een cursus die geschikt is voor vier- tot en met zesjarigen die willen kennismaken met muziek (maken). De nieuwe korte cursus ‘Kleuterrock’ wordt komend seizoen voor het eerst aangeboden. Vrijdag 6 september om 14.00 uur start de eerste editie aan de Goltziusstraat.

Spelenderwijs maken kleuters in deze korte cursus van acht lessen à 45 minuten kennis met de wereld van de muziek. Aan de hand van thema’s zoals de seizoenen, dieren of sprookjes wordt er gezongen, gedanst en op instrumenten als een trom of xylofoon gespeeld. Allerlei muziekstijlen komen hierbij aan bod. Door bezig te zijn met muzikale elementen zoals melodie, maat en ritme kan hun gevoel voor muziek worden gestimuleerd en de basis worden gelegd voor hun muzikale ontwikkeling.

De cursus die meerdere malen per jaar met verschillende thema’s aangeboden wordt, is bedoeld voor kinderen uit groep 1 en 2 van het basisonderwijs. Vrijdag 30 augustus is er van 14.00 tot 14.45 uur een gratis proefles waarvoor ouders/verzorgers hun kind kunnen opgeven. Dit om te ontdekken of de cursus iets is voor hun kind. Start hun kind eenmaal met de cursus, dan zijn de eerste twee lessen en de laatste les kijklessen voor de ouders.

Kijk hier voor meer informatie en/of aanmelden.