Spreekuur Roze Zusters op Steyler Dag bijna volgeboekt

Print
Spreekuur Roze Zusters op Steyler Dag bijna volgeboekt

Voor het eerst gaan de Roze Zusters in gesprek met bezoekers. Afbeelding: Stefan Koopmans

Steyl -

De belangstelling voor het spreekuur bij de Roze Zusters tijdens de Steyler Dag is groot. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Tijdens de open dag van het kloosterdorp op 1 september gaan de aanbiddingszusters voor het eerst in gesprek met bezoekers. In de ontvangstruimtes van het slotklooster vindt tweemaal een spreekuur plaats, van 10.30 tot 11.30 uur en ’s middags tussen 16.00 en 17.00 uur. Daarnaast wordt in het bovenzaaltje een film over het kloosterleven van de Roze Zusters vertoond. Ook de kapel aan de zijkant is open, de rest van het klooster is niet toegankelijk voor publiek.

Verder kan op de tweede Steyler Dag een kijkje worden genomen op zo’n dertig culturele en toeristische locaties. Deelnemers zijn onder meer het Missiemuseum, het Wereldpaviljoen, botanische tuin Jochumhof, het ketelhuis van de vroegere kloosterdrukkerij, het Limburgs Schutterijmuseum en ook de Tiendschuur.

Tevens zullen verschillende verenigingen uit Steyl zich presenteren. Ook doen enkele lokale horecabedrijven mee en houden zes kunstateliers open huis. Het programma bestaat uit lezingen, exposities, rondleidingen en muziek. Optredens zijn er onder meer van de mannenkoren Animo en Vriendenkring, de Tegelse Hofzangers en joekskapel De Kaetelaers. In de Jochumhof speelt Windkracht 5 en in het Wereldpaviljoen kan worden geluisterd naar Fanfaar Trotwaar.

Op het Museumplein wordt allerlei kindervermaak geboden. De Steyler Dag is een initiatief van de stichting Stijlvol Steyl en duurt van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is op de meeste locaties gratis, elders geldt een gereduceerde entreeprijs. Kinderen mogen overal gratis naar binnen.

Wethouder Erwin Boom opent de Steyler Dag in het schutterijmuseum, waar aansluitend de nieuw opgerichte stichting Steyl Inspireert wordt voorgesteld. Vrijwel alle cultureel-toeristische aanbieders, stichtingen en verenigingen in Steyl zijn hierbij aangesloten. Om 11.30 uur volgt een concert door de koren Vriendenkring en Animo.

Aanmelden voor de beide spreekuren van de Roze Zusters kan nog via steylerdag@gmail.com

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen