Glijbaan Hemelrijk wordt paar meter korter

Print
Glijbaan Hemelrijk wordt paar meter korter

De glijbaan op de nieuwe oervallei op Hemelrijk in Volkel wordt een paar meter ingekort. Afbeelding: Jeroen Appels/Van Assendelft

De grote glijbaan op BillyBird Park Hemelrijk in Volkel waar onlangs een jongen bijna van af vloog, wordt aan de bovenkant een paar meter ingekort. De aanpassing aan de glijbaan vindt volgende week plaats. Dat zegt Ton Derks, directeur van Hemelrijk.

De glijbaan werd gesloten nadat een filmpje opdook waarin te zien is dat een jongen loskomt van de baan. Het filmpje leidde tot veel verontruste reacties. Ook werd bekend dat het niet het eerst incident was op de glijbaan. BillyBird Park Hemelrijk stuurde het filmpje naar glijbaanbouwer IJslander BV.

Lees ook: Brabantse speeltuin sluit glijbaan na verontrustende video, jongen komt los van de baan

Keuren

,,De leverancier komt volgende week de glijbaan aanpassen. De baan wordt boven een paar meter ingekort en er komt op de berg een trapje om lager te kunnen starten”, laat Derks weten. ,,Daarna moet alles opnieuw gekeurd worden, dus we zijn al gauw twee weken verder voordat de ingekorte glijbaan in gebruik kan worden genomen.”

De reusachtige glijbaan, gemonteerd op een heuvel, is nu ongeveer twintig meter lang en hoort bij het nieuwe speelgebied Oervallei. In april werd het het gebied met nieuwe attracties geopend.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen