Restauratie historische schouw kasteel Arcen met behulp van 3D

Print
Restauratie historische schouw kasteel Arcen met behulp van 3D

Het kasteel wordt stukje bij beetje in de oude staat hersteld. Afbeelding: Kasteeltuinen Arcen

Arcen -

Het Limburgs Landschap gaat bij de restauratie van kasteel Arcen gebruik maken van 3D-techniek.

Binnenkort wordt gestart met het herstel van de historische schouw in het zogenaamde ‘Klavierzimmer’ van het kasteel. Bij eerdere restauratiewerkzaamheden in de jaren ‘80 zijn de nog resterende haardstenen verwijderd. Verder ontbreken grote delen van de originele wand met antieken haardtegels. In samenwerking met specialisten van een 3D-werkgroep uit Venlo is het gelukt om deze tegels natuurgetrouw te reproduceren, zodat de schouw nu volledig gerestaureerd kan worden. De Venlose keramiste Monique Bruls heeft de eerste tegels in klei gebakken. Het streven is om de restauratie voor de start van het nieuwe seizoen van Kasteeltuinen Arcen af te ronden.

Stichting het Limburgs Landschap is al een aantal jaren bezig om het kasteel stapsgewijs in de oorspronkelijke staat terug te brengen. Reconstructie is mogelijk op basis van onderzoek in archiefstukken en door de vondst van antieke bouwmaterialen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen