Roda-coach De Jong: ‘Verschil tussen twee wedstrijden mag nooit zo groot zijn’

Print
Roda-coach De Jong: ‘Verschil tussen twee wedstrijden mag nooit zo groot zijn’

Roda-trainer Jean-Paul de Jong. Afbeelding: Pro Shots

Kerkrade / Eygelshoven -

Roda JC krijgt vrijdagavond in de tweede thuiswedstrijd van het seizoen de kans zich te revancheren voor de zeperd bij FC Volendam (4-0) van vorige week. Dat moet gebeuren tegen NEC.

Eigenlijk wil hij het er niet meer te veel over hebben, maar desgevraagd is trainer Jean-Paul de Jong toch bereid om nog even terug te blikken op de wanvertoning die zijn ploeg in Volendam leverde. Vooral het contrast met de eerste wedstrijd tegen Almere, waarin Roda een prima indruk achterliet, stoorde hem. „Daarin hebben we een heel ander niveau gezien. Het verschil tussen die twee wedstrijden mag nooit zo groot zijn. Dit hoort bij de ontwikkeling van een jonge ploeg, maar dat wil niet zeggen dat we het moeten accepteren.”

Sleeping giant

Met NEC treft Roda vrijdag een tegenstander die volgens de trainer van vergelijkbaar niveau is. „Ik zie wel een paar overeenkomsten. NEC is ook een sleeping giant. Ze hebben net als wij ambities om terug te keren op het hoogste niveau. Ik denk dat we aan elkaar gewaagd zijn.”

Een flinke opsteker voor de trainer is dat hij weer kan beschikken over zijn aanvoerder. Daryl Werker keert na een schorsing terug in het hart van de defensie. Juist op die plek toonde Roda zich uitermate kwetsbaar tegen Volendam. Links achterin is Mitchel Keulen nog niet hersteld van zijn blessure. De verwachting is dat de jonge verdediger volgende week weer voorzichtig de groepstraining kan hervatten.

Richard Jensen, die centraal en links in de defensie uit de voeten zou kunnen, heeft de groepstraining wel weer hervat, maar is nog niet in staat minuten te maken. Romario Rösch en Roland Alberg kunnen wel in actie komen.

Vermoedelijke opstelling: Muyters, Schlösser, Werker, Van Eijma, Alonso, Klaasen, Cotán, Souren, Croux, Remans, Simakala

Komt Dat Schot 2019-20 AFL #04. Video: De Limburger