Evenement Stadspark Weert tijdens kermis op losse schroeven

Print
Evenement Stadspark Weert tijdens kermis op losse schroeven

Optredens en feest, zouden de ingrediënten moeten zijn van het nieuwe evenement tijdens de kermis in Weert. Afbeelding: archief Franco Gori

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Het aangekondigde evenement Weert Kermis Stadspark Weekender tijdens de Weerter kermis, gaat mogelijk niet door. De gemeente vindt de locatie niet geschikt, zegt de organisatie.

Volgens Marc Creemers van Diep Events, een van de organisatoren van het evenement, heeft de gemeente moeite met de locatie in verband met de veiligheid. Een deel van de singels rond de binnenstad wordt tijdens de kermis afgesloten voor verkeer, zegt hij. „Als dan bij het stadspark een evenement gehouden wordt waarbij veel bezoekers de singel op die plek oversteken, zou dat gevaarlijke situaties op kunnen leveren, vindt de gemeente. We zijn nu aan het kijken of we het evenement op een andere plek te houden, maar of dat gaat lukken kan ik nog niet zeggen.”

Organisatoren Diep Events en Be Part Events hadden het driedaags evenement in het stadspark al aangekondigd. Van vrijdag 27 tot en met zondag 29 september zouden er optredens en feest zijn in een grote tent in het park. „We hebben vergunning aangevraagd, maar deze is niet verleend”, zegt Creemers. „We gingen ervan uit dat dat geen probleem zou zijn.” Burgemeester Jos Heijmans wil niet inhoudelijke reageren, omdat hij nog met de organisatie in gesprek is.

Bezwaren

Bert Nelissen, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Weert, heeft los van de vergunningperikelen grote bezwaren tegen een nieuw evenement tijdens de kermis. „Dit soort organisatoren haalt de krenten uit de pap en daarna zijn ze weer weg”, zegt hij. „De kasteleins in het centrum moeten ook daarna door. Voor hen is de kermis een belangrijke inkomstenbron. Elk nieuw evenement maakt de koek voor hen kleiner. Ze hebben het al moeilijk om het hoofd boven water te houden.”

Creemers is niet onder de indruk van de kritiek. „Het staat de ondernemers vrij zelf ook wat organiseren”, zegt hij.