Aangifte wegens lek overschaduwt start Geurts in Beekdaelen

Print
Aangifte wegens lek overschaduwt start Geurts in Beekdaelen

Eric Geurts en zijn vrouw gaan na de officiële installatie op weg naar de receptie. Afbeelding: Rob Oostwegel

Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth -

De zonnige installatie van Eric Geurts als burgemeester van Beekdaelen had een schaduwkant. Gouverneur Theo Bovens meldde dat hij aangifte heeft gedaan van lekken van informatie over de benoeming.

Bovens toonde zich ontstemd omdat informatie naar buiten kwam, waardoor duidelijk werd dat Geurts niet de eerste keus was van de vertrouwenscommissie. Hij heeft aangifte gedaan van het lekken van informatie naar De Limburger. Dat is een strafbaar feit en raakt aan de persoonlijke levenssfeer van de kandidaten en hun familie, stelt Bovens.

Lees ook: Nieuwe burgemeester van Beekdaelen Eric Geurts: ‘Een gemeente van vijftien kernen maak je niet in één dag’

Veroordeeld

Eerder deed Bovens ook al aangifte nadat duidelijk werd dat hij Ricardo Offermanns had voorgedragen als kandidaat-burgemeester van de fusiegemeente. De VVD-bestuurder is eerder veroordeeld in de zaak-Van Rey. De sollicitatiecommissie van Beekdaelen schoof hem terzijde.

Steun

Geurts kreeg uiteindelijk de steun van de meerderheid in de gemeenteraad. Donderdagavond verzekerden vertegenwoordigers van de raad hem dat hij de volle steun heeft van de hele politiek. Geurts zelf wil niet meer terugkijken naar hoe de benoeming is verlopen, maar genoot zichtbaar van de installatie in ‘de mooiste gemeente van Limburg’. 150 Schutters begeleidden hem naar het gemeentehuis van Beekdaelen in Nuth. Na een reeks toespraken mocht Geurts de gemeentevlag hijsen. Hij beloofde zich in zijn eigen toespraak te zetten voor de inwoners van de vijftien kernen.

Lees ook: Beekdaelen koos toch voor Geurts als burgemeester: op en top democratisch of coalitieblunder?