Meisje (1,5) overleden na auto-ongeluk met dronken ouders

Print
Meisje (1,5) overleden na auto-ongeluk met dronken ouders

Afbeelding: HBVL/rr

Een meisje van 1,5 jaar oud is overleden in een ziekenhuis in Frankrijk nadat ze daar door haar ouders werd achtergelaten.

De moeder en de vader hadden in dronken toestand een verkeersongeval veroorzaakt en waren ’s nachts uit het ziekenhuis weggevlucht. Hun zwaargewonde kinderen lieten ze achter.

Het ongeval gebeurde maandagavond in Samer, een gemeente in het noorden van Frankrijk. Een auto reed om nog onduidelijke redenen tegen een pilaar van een brug, waardoor het voertuig veel schade opliep. Volgens de politie was de bestuurster dronken en waren de ouders onder invloed van alcohol.

Hersendood

In de auto zaten vijf mensen: het getrouwde koppel en hun drie kinderen. Het jongste, een meisje van 18 maanden oud, raakte levensgevaarlijk gewond en werd met een helikopter naar het ziekenhuis in Rijsel gebracht. Ze was toen al hersendood verklaard. De vier andere inzittenden, de ouders en kinderen van 3 en 4 jaar, liepen lichte verwondingen op en werden naar het ziekenhuis in Boulogne gebracht.

Daar vluchtten de ouders ’s nachts weg om hun dochter in Rijsel te gaan bezoeken. Woensdagavond is het meisje daar overleden. Ook met haar broertje van drie jaar gaat het niet goed. Hij heeft hersenschade opgelopen en zijn toestand is nog verslechterd. Het andere kind, van vier jaar oud, was in shock na het ongeval.

Eerder veroordeeld

De moeder van 34 en vader van 35 jaar zijn woensdagmiddag in de buurt van Boulogne aangehouden op verdenking van poging tot moord. Het koppel wordt er ook van verdacht dat het voor het ongeval een kennis van de vrouw neerstak.

Eerder was de moeder veroordeeld tot acht jaar cel voor diefstal en voor het uiten van doodsbedreigingen. De vader werd al twee keer veroordeeld voor huiselijk geweld.