11devande11de verhuist van Vrijthof naar het MECC

Print
11devande11de verhuist van Vrijthof naar het MECC

De laatste editie van de 11devande11de op het Vrijthof. Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren -

De komende editie van de 11devande11de verhuist vanaf dit jaar van het Vrijthof naar het MECC in Maastricht. Dat heeft de organiserende Sjeng Kraft Kompenei donderdagavond laten weten.

Het populaire carnavalsevenement moet toekomstbestendig gemaakt worden en dat blijkt in de binnenstad niet mogelijk, zo zegt de organisatie.

Toekomst

De laatste jaren moesten vele duizenden carnavalsvierders al rond het middaguur teleurgesteld rechtsomkeert maken omdat het Vrijthof vol was en om veiligheidsredenen de hekken gesloten bleven. Om het evenement in de toekomst in goede banen te kunnen leiden zouden nog meer beperkende maatregelen genomen moeten worden waardoor de continuïteit in het geding zou komen, zo blijkt uit de gesprekken die zijn gevoerd met gemeente en politie. ‘Aangezien onze provinciehoofdstad geen grotere buitenlocatie dan het Vrijthof kent, is de keuze op het MECC gevallen’, meldt de organisator.

Meer bezoekers

Het MECC kan volgens de Sjeng Kraft Kompenei substantieel meer bezoekers ontvangen en heeft de beschikking over vele faciliteiten die passen bij een ambitieus evenement als de 11devande11de. De hallen bieden bovendien allerlei nieuwe kansen, stelt de organisator. Zo kan er een groter podium gebouwd worden en is deze opening van het carnavalsseizoen niet meer afhankelijk van wisselende weersinvloeden. Ook op technisch gebied zijn er veel meer mogelijkheden.

Bovendien is het evenementencentrum uitstekend bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Het negen uur durende artiestenprogramma blijft gratis toegankelijk en de eventuele opbrengst zal door de Sjeng Kraft Kompenei worden geschonken aan het goede doel.