Film over vrouwenkiesrecht in vrouwengevangenis Ter Peel

Print
Film over vrouwenkiesrecht in vrouwengevangenis Ter Peel

Film over vrouwenkiesrecht te zien in Vrouwengevangenis Ter Peel in Evertsoord. Afbeelding: MEULENHOF

Evertsoord / Grubbenvorst -

Het Filmtheater Horst heeft dit najaar nog twee speelfilms over het vrouwenkiesrecht op de agenda staan. Eén daarvan wordt op 12 november vertoond in vrouwengevangenis Ter Peel in Evertsoord.

Eerder al, op 4 september, is in het kader van honderd jaar vrouwenkiesrecht ook al een film te zien: Suffragettes. Deze film wordt in De Baersdonck in Grubbenvorst gedraaid. Het is het waargebeurde verhaal van Britse vrouwen die aan het begin van de vorige eeuw ten strijde zijn getrokken tegen de ongelijkheid van mannen en vrouwen. Deze vrouwenbeweging heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat vrouwen onder meer kiesrecht hebben gekregen.

Beide films, die ook deel uitmaken van de grote evenementenreeks Horst aan de Maas 800, starten om 20.00 uur. De toegang is gratis. Kaarten zijn te bestellen via de website.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen