Heerlens festival R2R Fest beleeft eerste lustrum

Print
Heerlens festival R2R Fest beleeft eerste lustrum

Publiek op R2R Fest vorig jaar. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Heerlen / Hoensbroek -

Ben Kroezen is organisator van rock- en metalfestival R2R Fest in Heerlen. Zaterdag beleeft dit festival met de vijfde editie zijn eerste lustrum.

Hoe is het festival ontstaan?

„Vijf jaar geleden waren Dennis en Truus dj’s bij het online radiostation Radio2Rock. Daarin gaven zij veel ruimte aan jonge en opkomende bands uit de eigen regio. Zij besloten om hun concept op de radio ook in een festivalvorm op te zetten: R2R Fest.”

Was je er ook vanaf de eerste editie bij betrokken?

„Ja, ik stapte in de organisatie met mijn project The Key Sessions (een stichting die jongeren van 12 tot 22 jaar samen muziek laat maken, red.). Na de eerste editie verhuisden Dennis en Truus naar Spanje en heb ik het festival met Danny van Loo overgenomen.”

Is er al lokaal talent dat op R2R Fest heeft gespeeld en daarna is doorgebroken?

„Vorig jaar hadden we Mt. Atlas als headliner. Het is mooi om te zien hoe die na het winnen van Nu of Nooit en hun show op Pinkpop aan de weg timmeren. En we hebben hier de Limburgse gitarist Bas Maas van Doro gehad, al was die al behoorlijk bekend toen hij hier kwam.”

Wat zijn bands op de komende editie van R2R Fest die we in de gaten moeten houden?

„Dan wil ik graag bands als Nighthawker en Defenestrate noemen. En in het hardcore-genre zie ik Under False Names leuke dingen doen.”

Hardcore is nogal ‘harde’ muziek. Geldt dat voor alles op R2R Fest?

„We zijn in eerste instantie een rock- en metalfestival, maar we staan voor andere stijlen open. Zo hebben we naast het hoofdpodium een akoestisch podium. Daar speelt ook bluesband en singer-songwriters. Als je even wilt uitblazen van de harde muziek op het hoofdpodium kun je daar terecht.”

R2R Fest vindt zaterdag 24 augustus plaats bij Camping In den Hof in Heerlen. Kaarten via www.oefenbunker.com.