75 jaar bevrijding staat centraal tijdens ‘Liberationwalk’

Print
75 jaar bevrijding staat centraal tijdens ‘Liberationwalk’

De begraafplaats Margraten. Afbeelding: Harry Heuts

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp / Gulpen / Ingber -

In het kader van 75 jaar bevrijding, wordt op zondag 8 september de ‘Liberationwalk’ gehouden. Er zijn twee startlocaties in Margraten en Sint Geertruid.

Tijdens de wandeltocht, staat het thema ‘75 jaar Liberation Eijsden-Margraten’ centraal. Zo voert de Liberationwalk onder andere langs de erebegraafplaats in Margraten, een tentoonstelling en een Amerikaans legerkampement uit de oorlogsjaren. De Liberationwalk heeft als doel om deelnemers de rijkdom te laten beseffen om in volledige vrijheid te mogen genieten van de natuur en het prachtige Zuid-Limburgse landschap. Er zijn rustplaatsen ingericht met voorzieningen zoals toiletten, koffie en etenswaar. Wandelaars kunnen kiezen uit drie afstanden: 8, 12,5 en 18,5 kilometer. Inschrijven kan bij de startlocaties, het gemeentehuis Margraten, Amerikaplein 1 en de fanfarezaal van Sint Geertruid aan de Dorpstraat 29. De kosten voor inschrijving zijn 2,50 euro per persoon. Inschrijven kan ook via de website www.margratentocht.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen