Lozano voor recordbedrag van PSV naar Napoli

Print
Lozano voor recordbedrag van PSV naar Napoli

Hirving Lozano. Afbeelding: BSR Agency

De kogel is door de kerk: Hirving Lozano vertrekt voor een recordbedrag naar Napoli. PSV ontvangt zo’n 40 miljoen euro voor de Mexicaan, maar een beperkt deel moet wel nog overgeboekt worden naar Mexico.

Daarmee stoot Lozano Memphis Depay van de troon als duurste verkoop van de club uit Eindhoven. Memphis vertrok in 2015 voor 34 miljoen euro naar Manchester United. PSV zal echter niet het gehele bedrag ontvangen. Pachucha CF, de Mexicaanse club waar PSV hem in de zomer van 2017 voor acht miljoen euro oppikte, krijgt zo’n 4,5 miljoen euro. Een stuk minder dan eerst werd geschat. PSV houdt zodoende zo’n 35 miljoen euro over aan de transfer.

‘Gelukkig man’

,,Ik vertrek hier als een gelukkig man”, zegt de Mexicaan op de website van PSV. ,,Ik wil alle fans bedanken voor hun geweldige support in de afgelopen jaren. Het kampioenschap was een ongelooflijk moment, echt fantastisch. Ik had daarnaast de droom om ooit in de Champions League te spelen. Dat lukte met PSV en dat was echt geweldig. De mensen bij de club hebben mij en mijn gezin direct het gevoel gegeven dat ik hier thuis was. Daarvoor wil ik iedereen bedanken.”

Lozano (24) landde eerder deze week al in Italië om de medische keuring te ondergaan. Die is met succes afgerond. Daarmee komt er een einde aan een samenwerking van twee seizoenen tussen PSV en Chucky. Lozano speelde in die twee seizoenen zestig wedstrijden in de eredivisie. Daarin was hij 34 keer trefzeker. In de Champions League, inclusief voorrondes, kwam hij tot vier goals in tien wedstrijden.