Tempeleers komen met eigen Maastrichts binnenfeestje

Print
Tempeleers komen met eigen Maastrichts binnenfeestje

Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren -

Woordvoerder Odin Wijnhoven van de Maastrichtse stadscarnavalsvereniging De Tempeleers noemt het een toevallige samenloop van omstandigheden: het feit dat de 11devande11de van het Vrijthof dit jaar naar het MECC verhuist en De Tempeleers - weliswaar een week later - op zondag 17 november een eigen opening van het vastelaovesseizoen gaan vieren in de voormalige Augustijnenkerk aan de Kesselskade, de Rebelle.

,,We begrijpen de verhuizing van de Sjeng Kraft Kompenei naar het MECC, want veiligheid staat te allen tijde voorop. Maar we begrijpen ook dat Maastrichtse vastelaovesvierders en horecaondernemers zich zorgen maken. Daarentegen liggen er ook voor deze laatste groep ook kansen omdat de elfde van de elfde ook een Belgische en Duitse feestdag is, die tot nu toe in het gedrang kwam. Deze bezoekers van de stad kun je nu beter bedienen.”

Voor de Maastrichtse vastelaovesvierder komt er nu een eigen opening in de Rebelle aan de Kesselskade met louter Maastrichtse artiesten. ,,Begrijp ons goed. We hebben totaal niet de ambitie om uit te groeien tot een pleinfeest à la de 11devande11de. Als wij al een paar honderd Maastrichtenaren een mooie middag kunnen bezorgen met een glas bier voor de volwassenen en een zak chips voor de jongeren zijn wij content. Nogmaals: we willen zeker geen concurrent worden van de Sjeng Kraft Kompenei en de 11devande11de. Dat zijn we ook niet en dat worden we ook niet. Want laten we eerlijk zijn de 11devande11de is een Limburgs feestje.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →