Uitbater Vogelstruys baalt: ‘Vastelaovend hoort op straat gevierd te worden’

Print
Uitbater Vogelstruys baalt: ‘Vastelaovend hoort op straat gevierd te worden’

Henri Hochstenbag, uitbater van café In den ouden Vogelstruys. Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren -

Henri Hochstenbag, uitbater van café In den ouden Vogelstruys baalt dat de 11devande11de na zeventien edities voor zijn deur verdwijnt.

,,Ik denk dat een deel van mijn collega’s daar niet rouwig om is omdat het ook Belgen- en Duitsersdag is en zij deze nu beter op hun terrassen kunnen voorzien van een drankje en een hapje. Maar de kasteleins die vooral op de drankomzet gericht zijn die dag zoals mijn café en die in de Platielstraat zullen dat gaan merken.”

Hochstenbag denk niet dat de ‘echte’ Mestreechteneer die niet het Vrijthof op ging maar voor zijn deur een drankje dronk nu nog naar het plein zal komen. Hoogstens wanneer de 11devande11de in het weekeinde valt. ,,De elfde van de elfde zorgde toch voor een enorme trekkracht naar de binnenstad.”

Als oud-stadsprins en vastelaovesvierder betreurt hij het vertrek naar het MECC. ,,De elfde van de elfde wordt dadelijk gewoon een popfestival, maar dan met vastelaovesmuziek. Vastelaovend hoort op straat gevierd te worden, in de open lucht, al zal de Sjeng Kraft Kompenei er alles aan doen ook in het MEC een geweldige sfeer te creëren. Daar ken ik ze goed genoeg voor.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen