Niek Dirkx (Spik en Span): ‘Dit is toch een luxeprobleem?’

Print
Niek Dirkx (Spik en Span): ‘Dit is toch een luxeprobleem?’

Afbeelding: Jeroen Kuit

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Maastricht / Itteren -

Aanvankelijk reageerde hij teleurgesteld op het nieuws dat de 11devande11de van het Vrijtof vertrekt geeft Niek Dirks van drievoudig LVK-winnaar Spik en Span uit Susteren toe.

,,Dan gaat toch de charme van buiten verloren. De mensen al verkleed in alle vroegte door de binnenstad trekken. Maar ik denk dat als de eerste emotie gezakt is je ook in het MECC een prima feestje kunt houden. Het veiligheidsaspect is in deze tijd nu eenmaal erg belangrijk geworden.”

Is Dirkx niet bang dat nu bijvoorbeeld ook de Zoepkoel in Venlo, De Stasiefestasie in Roermond en het Kanon van het Balkon in Sittard nu naar binnen moeten verhuizen? Weg uit het centrum. ,,Ik weet het niet”, zegt Dirkx. ,,Ik heb daar een dubbel gevoel bij. Natuurlijk zou dat hartstikke zonde zijn. Maar eigen lijk hè – laten we eerlijk zijn – spreken we toch over een luxeprobleem. Het Vrijthof dat te klein is voor vastelaoesvierend Limburg. Dat is toch eigenlijk fantastisch? Dat geeft toch aan hoe de vastelaovend leeft? En waarom zoude 11devande11de in het MECC niet ook succesvol kunnen worden? Laten we het gewoon afwachten.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen