Europees succes eredivisieclubs levert Fortuna tonnen op

Print
Europees succes eredivisieclubs levert Fortuna tonnen op

Afbeelding: Pro Shots -Henk Korzelius

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Fortuna zal volgende week gespannen naar de verrichtingen van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ kijken. Kwalificatie van die ploegen kan Fortuna namelijk tot 350.000 euro opleveren.

Sinds dit seizoen staan de clubs die zich kwalificeren voor de poulefase van de Champions League of Europa League vijf procent van de inkomsten af aan de clubs met natuurgras. Met een maximum van 350.000 euro per club.

Mocht Ajax zich volgende week kwalificeren dan krijgt die club al minimaal 40 miljoen in het laatje. Dat levert dan al twee miljoen euro op dat de eredivisieclubs met natuurgras mogen verdelen. De schatting is dat daar nog een miljoen bijkomt, mochten PSV, AZ en Feyenoord de Europa League halen. Kwalificeert een van deze clubs zich niet, dan delen ze wél mee in het geld aangezien ook zij op natuurgras spelen.

Mochten Ajax, AZ, PSV en Feyenoord zich allemaal kwalificeren dan is er dus in totaal drie miljoen beschikbaar voor Vitesse, FC Utrecht, Willem II, FC Twente, SC Heerenveen, FC Groningen, RKC Waalwijk en Fortuna Sittard. Dat totaalbedrag kan nog verder oplopen mochten de Europees spelende clubs goed presteren. Bij Fortuna kijken ze dan ook met belangstelling naar de Europese duels van komende week. „Dat is voor ons gewoon veel geld”, aldus directeur Ivo Pfennings.

Overigens krijgt Fortuna dat geld niet meteen op de rekening. „Dat wordt dan pas volgend seizoen.”

Kijk hier naar een nieuwe aflevering van Komt dat Schot:

Video: De Limburger