Deelnemers gezocht voor de Greune Mèrt in Horst

Print
Deelnemers gezocht voor de Greune Mèrt in Horst

Bedrijven, verenigingen of inwonersinitiatieven die zich met duurzaamheid bezighouden kunnen deelnemen aan de Greune Mèrt. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Horst -

In het centrum van Horst vindt op zondag 27 oktober de ‘Greune Mèrt’ plaats met informatie over duurzame thema’s zoals energie, voeding, afval, verkeer, wonen, duurzaam tuinieren, biodiversiteit, water, milieusubsidies en financiën. Bedrijven, verenigingen of inwonerinitiatieven die zich met één van deze thema’s bezighouden, kunnen aan de markt deelnemen.

De markt duurt van 11.00 tot 17.00 uur en vindt plaats in en rond evenementenhal de Mèrthal in het centrum van Horst. Tijdens de Greune Mèrt wil de gemeente de vele duurzame initiatieven in het zonnetje zetten en bezoekers informeren over duurzame mogelijkheden in en om huis. Inmiddels hebben zich al tientallen initiatieven en organisaties gemeld. Aanmelden als deelnemer aan de Greune Mèrt kan op www.horstaandemaas.nl/de-greune-mert. De markt vindt gelijktijdig plaats met de koopzondag. De gemeente Horst aan de Maas organiseert de markt naar aanleiding van het winnen van de Europese ‘Green Leaf Award 2019’, een Europese prijs voor gemeenten die uitblinken op het gebied van duurzaamheid.