Stichting LVK vreest geen tweede LVK op de 11devande11de

Print
Stichting LVK vreest geen tweede LVK op de 11devande11de

Afbeelding: Jeroen Kuit

Maastricht / Itteren -

De stichting LVK die het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer organiseert vreest niet dat met de verhuizing naar het MECC er een tweede LVK gecreëerd wordt.

Dat zegt woordvoerder Ron Aspers van het LVK. ,,Wij zijn er in eerste instantie voor de promotie van het Limburgse vastelaoveslied en niet voor de opening van het seizoen. Ik zie de 11devande11de meer als een opwarmer voor het LVK en de vastelaovend. Vaak wordt die dag door de grote artiesten ook aangegrepen om hun nieuwe lied te promoten. Wij zijn er voor de gevestigde orde en de nieuwkomers.”

Wel zou Aspers het jammer vinden als alle grote evenementen dadelijk naar de grote zalen in Limburg verdwijnen. ,,Dat is ook een van de redenen waarom wij het LVK komend jaar in Echt houden. Wij kiezen bewust voor de kleine kernen. Als wij alleen maar voor de veilinghallen in Grubbenvorst, de Rodahal en het MECC zouden kiezen, zou dat een gemiste kans zijn. Heel veel kleine dorpen en steden stellen zich ieder jaar weer kandidaat en die moet je ook een kans kunnen geven. Anders haken mensen op den duur af. Daarbij ervaar je in een kleinere gemeenschap meestal een grotere passie, is er vaak meer draagvlak en een hechtere groep vrijwilligers. Want nu zie je al dat veel vastelaovesvierders uit de kleine kernen wegtrekken met vastelaovend. Dat is toch zonde? Vandaar dat wij met de LVK-finale, ook niet als hij zoals vorig jaar in het MECC wordt gehouden, groter willen laten groeien dan 6000 bezoekers.”