Vrouw aangehouden voor neersteken man in Geleen

Print
Vrouw aangehouden voor neersteken man in Geleen

Afbeelding: De Limburger

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Een 34-jarige vrouw uit Geleen is vrijdagmiddag aangehouden nadat ze een 37-jarige man uit diezelfde woonplaats had neergestoken op de parkeerplaats van het DaCapo College in Geleen.

Consternatie alom aan de Bosweg als rond half één een tweetal ruzie krijgt op de parkeerplaats aldaar. Er wordt eerst gepraat, dan geschreeuwd en vervolgens gestoken. Ooggetuigen krijgen alles mee. Of daar scholieren bij zijn geweest is niet bekend, al is het niet onwaarschijnlijk aangezien de parkeerplaats grenst aan het plein van het college.

Relatie

Verschillende getuigen melden aan De Limburger dat de vrouw een relatie heeft gehad met haar slachtoffer en dat ze in woede de man stak. Twee ambulances zijn snel ter plekke, evenals vier politiewagens. Uiteindelijk wordt de man afgevoerd, naar later blijkt lichtgewond.

Terwijl een werknemer van het aan de andere kant van de parkeerplaats gelegen Snuffelparadijs onverstoord verder werkt aan een tweedehands droogtrommel komt een vrachtwagen het terrein opgereden. Ziedend stapt de chauffeur uit en loopt onder het roodwitte politielint door. „Ik kom mijn dochter halen. Het is de laatste keer dat ze op deze school geweest is.”

Een ambulancebroeder verzekert de man dat geen van de leerlingen betrokken is geweest bij het incident en de situatie onder controle is, waarna hij snel kalmeert.

Ouders

Hij is niet de enige ouder die arriveert. Aangezien de poort van het DaCapo College ook afgesloten is nemen enkele medewerkers de taak op zich scholieren en medewerkers bij het verlaten van het pand te helpen. Toegesnelde ouders worden kalm toegesproken, medewerkers van de Forensische Opsporing starten hun onderzoek. „Het is elke keer wat op die parkeerplaats”, vertelt de medewerker van het Snuffelparadijs kalm. „Dit is niet de eerste keer dat het hier mis gaat. Al moet ik zeggen dat ik deze personen niet eerder gezien heb. Laat ik er ook maar niets over zeggen”

Andere ooggetuigen verlaten de plek van de steekpartij. Sommigen wordt slachtofferhulp aangeboden, al halen de meesten hun schouders op.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen