IVN Geysteren-Venray doet mee met Nationale Nachtvlindernacht

Print
IVN Geysteren-Venray doet mee met Nationale Nachtvlindernacht

De getekende gamma-uil, een van de nachtvlinders uit deze regionen uit de familie Noctuidae, de uilen. Afbeelding: IVN Geysteren-Venray

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

IVN Geysteren-Venray neemt op zaterdag 31 augustus deel aan de Nationale Nachtvlindernacht.

Tijdens de Nationale Nachtvlindernacht vinden in heel Nederland excursies in de duisternis plaats om op zoek te gaan naar nachtvlinders. Ook de deelnemers aan de nachtvlinderexcursie in Geysteren gaan (bijna) midden in de nacht gewapend met een pot stroop het bos in. Tevens spannen nachtvlinderonderzoekers her en der lakens in de achtertuin met een felle lamp erbij om beestjes met namen als agaatvlinder, huismoeder, rood weeskind en windepijlstaart te lokken. De gidsen van IVN Geysteren-Venray vertellen onderweg alles over nachtvlinders en hun families en over de vangst- en lokmethodes.

De activiteit start om 21.30 uur en duurt tot middernacht. Startlocatie is de golf- en countryclub aan Het Spekt in Geysteren. Deelname is gratis. Het is handig een goede zaklamp mee te nemen. Fotograferen is toegestaan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen