Granaat arrestatieteam mogelijk reden explosie Hoensbroek

Print
Granaat arrestatieteam mogelijk reden explosie Hoensbroek

Hulpdiensten waren massaal aanwezig bij de woning aan de Prins Willemstraat in Hoensbroek. Afbeelding: foto Arnaud Nilwik

Hoensbroek / Heerlen -

De explosie in de woning aan de Prins Willemstraat in Hoensbroek is mogelijk veroorzaakt door het gebruik van een geluidsgranaat.

De Rijksrecherche onderzoekt de inzet van dat middel door een arrestatieteam (AT). Dat moet duidelijk maken of de inzet van de granaat een vonk kan hebben veroorzaakt.

Het AT had vooraf metingen gedaan. Daarbij werden geen waarden gemeten die een inval in de weg zouden staan. Bij de inval vond desondanks een explosie plaats. De bewoner van het pand liep daarbij ernstige brandwonden op. Een agent werd lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht.

Lees en bekijk ook video: Burgemeester Roemer na woningexplosie Hoensbroek: ‘Man heeft behoorlijke brandwonden opgelopen’

Anita Eberson, districtschef politie Heerlen, maakte tijdens een persconferentie in de gemeente Heerlen bekend dat de Hoensbroekenaar al in beeld was bij hulpdiensten. Zijn ex-vrouw had de politie gemeld dat de man dreigde zijn woning op te blazen.

„We wilden de man veilig en gezond uit de woning halen. Ook moest de omgeving veilig zijn. Daarom bleven politie, brandweer en ambulances op afstand van de woning. Er was geen veilige manier om contact te leggen. De aanwezige onderhandelaars konden daardoor niet in actie komen”, aldus Eberson.