LVK-winnaar Hoondervel: 11devande11de hoort buiten, weer of geen weer!

Print
LVK-winnaar Hoondervel: 11devande11de hoort buiten, weer of geen weer!

LVK-winnaar Hondervel. Afbeelding: Peter Schols

Haelen / Maastricht / Itteren -

LVK-winnaar Hoondervel uit Haelen is verbaasd over de verhuizing van de 11devande11de naar het MECC.

,,De 11devande11de hoort buiten. Weer of geen weer”, zegt voorman Harry Tromp. Als vriendengroep zijn de mannen uit Haelen al vanaf de eerste versie op het Onze Lieve Vrouweplein in 2001 van de partij. ,,In totaal hebben we er drie keer opgetreden. En telkens genoten van de intieme sfeer, want zelfs op het Vrijthof was die er nog als je met vrienden bij elkaar stond. We stapten al om half negen in de bus, namen vervolgens de trein in Roermond en waren om half tien in Maastricht. En als je dan geluk had stond je droog onder de parasol en kon je om 11 uur de kerkklok op het Vrijthof horen slaan. Dat hoorde bij de 11devande11de. Benieuwd hoe ze die specifieke sfeer in het MECC nu gaan evenaren.”

Dat terwijl hun beste herinnering als Hoondervel net in dat congrescentrum ligt: de LVK-winst van afgelopen jaar. ,,Het mooiste moment ooit. Zonder enige twijfel. Toch was vanochtend om zeven uur in onze groepsapp de eerste reactie: shit we gaan naar het MECC. We waren met andere woorden een beetje sceptisch. Maar we snappen dat de Sjeng Kraft Kompenei vanwege de veiligheid en de te grote toeloop niet anders kan. Maar de 11devande11de hoor je eigenlijk in een dikke jas in de kou te vieren, die je af en toe openslaat om je vriendin te warmen. Dat gaat nu niet meer. Dan intieme, dat magische is er nu vanaf. Alhoewel, misschien wordt het dit jaar gewoon aftasten en weten we volgend jaar niet beter. Vinden we het wel fijn dat het niet regent en lekker warm is in het MECC en je van schone toiletten gebruik kunt maken. Want zo zit de mens ook wel weer in elkaar.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen