Reactivering vliegbasis De Peel: meer dan 400 zienswijzen

Print
Reactivering vliegbasis De Peel: meer dan 400 zienswijzen

Afbeelding: Lockheed Martin

Vredepeel -

Defensie heeft meer dan vierhonderd zienswijzen binnengekregen tegen haar plan voor het in ere herstellen van haar vliegveld in Vredepeel. Dat laat een woordvoerder van Defensie desgevraagd weten.

Afgelopen woensdag sloot de termijn om een zienswijze in te dienen voor de milieueffectrapportage die Defensie moet maken voor haar plan. „We hebben nog niet alle zienswijzen geteld, maar we schatten het ergens tussen vier- tot vijfhonderd. Er zijn er sinds woensdag bovendien dagelijks nog talrijke binnengekomen. Daar doen we niet kinderachtig over; ook die nemen we nog mee.”

Of het aantal zienswijzen voor De Peel opmerkelijk groot is, durft de woordvoerder niet te zeggen. „Het is niet te vergelijken met andere plannen in het Luchtvaartbesluit. Het gaat hier om een locatie die niet in gebruik is als vliegveld.”

Beantwoorden

Volgens de woordvoerder wordt de komende tijd benut om alle schrijvers van zienswijzen van een ontvangstbevestiging te voorzien en een rapport op te stellen met daarin alle opmerkingen en vragen van de indieners.

Onder de indieners is er grote onrust over de komst van twaalf F-35’s naar de Luitenant-generaal Bestkazerne. Omwonenden, ondernemers en tal van organisaties waaronder LLTB, de milieufederatie, stichting Natuur en Rust en Behoud de Peel, vrezen grote overlast. Het gaat dan niet alleen om geluid, maar ook overlast van schadelijke stoffen waaronder fijnstof, stikstof en CO2.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →