Fors banenverlies dreigt bij VDL Nedcar

Print
Fors banenverlies dreigt bij VDL Nedcar

Afbeelding: ERMINDO ARMINO

Born -

Bij VDL Nedcar staan opnieuw enkele honderden banen op de tocht. De autofabrikant in Born denkt op basis van een dalend productievolume dat het personeelsbestand fors zakt. In het ergste geval van 5600 medewerkers nu naar onder de 5000.

Dat blijkt uit een interne mededeling van de directie vrijdag. De directie spreekt van ‘wederom een forse aderlating, die hard aankomt’. In de voorbije maanden is al afscheid genomen van ruim duizend medewerkers.

Volgens een woordvoerder werkt VDL Nedcar op dit moment diverse scenario’s uit. ‘Op basis van indicatieve cijfers moeten wij ervan uitgaan dat ons personeelsbestand zal dalen tot onder de 5000 medewerkers’, zo staat in de interne publicatie. Net als eind vorig jaar betekent dit dat de ‘flexibele schil’, de medewerkers met een tijdelijk contract, als eersten (wellicht tijdelijk) zullen uitstromen.

Krimp

Nedcar zegt niet te weten wat er de komende tijd op de fabriek af komt. De auto-industrie beleeft turbulente tijden. Als gevolg daarvan is het aantal te bouwen auto’s (Mini Countryman, Mini Cabrio en BMW X1) meer gedaald dan aanvankelijk voorzien. Ook 2020 lijkt geen verbetering te brengen. Daarnaast verkeert VDL Nedcar nog in het ongewisse wat betreft aantallen auto’s voor de BMW Group in 2020. Nedcar verwacht hierover pas in het najaar duidelijkheid.

Vooruitlopend op het productieplan van 2020 werkt de directie een aantal scenario’s uit. ‘Als autobouwer hebben wij om die reden onze organisatie voorzien van een flexibele schil. Desondanks blijft het natuurlijk jammer dat wij van goede krachten (tijdelijk) afscheid moeten nemen.’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee