Roerdalen in top 20 ‘Beste overheidsorganisatie 2019’

Print
Roerdalen in top 20 ‘Beste overheidsorganisatie 2019’

Afbeelding: gemeente Roerdalen

Posterholt / Vlodrop / Montfort / Melick / Herkenbosch / Sint Odiliënberg / Paarlo / Reutje -

Roerdalen maakt nog altijd kans op de titel ‘Beste Overheidsorganisatie 2019’. De gemeente staat in de top 20 van de verkiezing, zo heeft de jury bekendgemaakt.

Genomineerde organisaties moesten afgelopen week een uitgebreide onderbouwing inleveren. De nieuwe rolverdeling tussen gemeente en gemeenschap en het werken aan (werk)geluk staan centraal in het verhaal van Roerdalen, dat tot stand kwam door de samenwerking tussen medewerkers, bestuur en inwoners uit Roerdalen.

Burgemeester Monique de Boer-Beerta is “trots en vereerd dat Roerdalen een ronde verder is in de verkiezing.” In de top 20 vertegenwoordigt Roerdalen samen met het Waterschapsbedrijf Limburg Nederlands zuidelijkste provincie.

“De manier waarop we in Roerdalen een andere overheid proberen te zijn, is blijkbaar opgevallen. Onze aanpak is geen marketingtruc, maar gaat over ons DNA. Volgens inwoners en externen maakt die brede verbondenheid gekoppeld aan persoonlijke waarden ons als overheidsorganisatie uniek. Daarin willen we graag een voorbeeld zijn voor anderen. Onze inwoners, ondernemers en verenigingen staan centraal, daar blijven we ons best voor doen”, zo laat burgemeester De Boer in een reactie weten.

De jury beoordeelt de komende weken alle inzendingen. Tien organisaties mogen de strijd aangaan om de titel ‘Beste overheidsorganisatie van het jaar 2019’. Deze organisaties worden in september bekendgemaakt. Daarna volgen werkbezoeken. De winnaar van de titel wordt op 19 november tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Ridderzaal in Den Haag bekendgemaakt.

De verkiezing is een initiatief van de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM), VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten), iPO (Interprovinciaal Overleg) en BiZa (Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties).