‘Onzin’

Celstraf geëist tegen Venlonaar voor misbruik stiefzusje en stiefbroertje

Print
Celstraf geëist tegen Venlonaar voor misbruik stiefzusje en stiefbroertje

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Reuver -

Tegen Elvis K. uit Venlo is drie jaar cel geëist voor seksueel misbruik van zijn stiefbroertje en -zusje toen ze jonger dan twaalf jaar waren.

K. (29) stond vrijdag terecht voor de rechtbank in Roermond. Hij ontkende alles en noemde de aantijgingen „onzin”. Officier van justitie Marleen Overmeer achtte echter bewezen dat hij de jonge kinderen van zijn vaders vriendin jarenlang en veelvuldig misbruikt heeft in Reuver.

Makkelijke prooi

Zij verwees daarbij naar de „buitengewoon gedetailleerde verklaringen” die de kinderen aflegden. Bovendien had het jongetje gezien dat K. en zijn zusje seks hadden. Bij met meisje begon het toen ze zeven was en duurde het drie jaar lang, aldus Overmeer. „Omdat ze beperkt is, was ze een makkelijke prooi.”

Het misbruik kwam aan het licht in maart 2017. Het jongste kind zei dat zijn zus en broer deden ‘kussen als grote mensen’. De kinderen werden aan de tand gevoeld door hun moeder, haar schoonzus en haar vriendin. De moeder, die al had gebroken met K.’s vader en inmiddels overleden is, deed aangifte.

Onterecht beschuldigd

Jules Heemskerk, de advocaat van K., vroeg zich af hoe de kinderen zulke heftige beschuldigingen konden uiten en toch graag naar hun stiefbroer gingen. Ook memoreerde hij dat de kinderen eerder een ex-partner van de moeder ten onrechte van ontucht hadden beticht. Ten slotte leverde medisch onderzoek geen aanwijzing voor misbruik op. Zo was het maagdenvlies van het meisje intact.

In het geval van het jongetje was het zijn woord tegen dat van zijn cliënt, zodat de advocaat vrijspraak vroeg. Omdat Heemskerk de verklaring van het jongetje niet betrouwbaar vond, zou zijn cliënt ook van misbruik van het meisje vrijgesproken moeten worden.

Uitspraak is op 6 september.