Burgemeester Arno Verhoeven benoemd tot ereburger van Leudal

Print
Burgemeester Arno Verhoeven benoemd tot ereburger van Leudal

Burgemeester Arno Verhoeven van de gemeente Leudal. Afbeelding: Peter Schols

Heythuysen / Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem -

Arno Verhoeven (67) is bij zijn afscheid als burgemeester van de gemeente Leudal benoemd tot ereburger van de gemeente.

Tijdens een bijzondere raadsvergadering in De Bombardon in Heythuysen kreeg Verhoeven de erepenning die bij de onderscheiding hoort uit handen van locoburgemeester Arno Walraven. Verhoeven is de eerste persoon die de eretitel in Leudal krijgt. Daarvoor moest, in zijn afwezigheid, enkele weken geleden nog nieuw beleid voor het benoemen van ereburgers worden vastgesteld want dat was er sinds het ontstaan van de fusiegemeente Leudal in 2007 nog niet.

Afscheid

Verschillende sprekers loofden bij het afscheid de sociale betrokkenheid van Verhoeven en zijn band met de inwoners van de gemeente. Ook was er een optreden van zangeres Marleen Rutten. Inwoners van Leudal kunnen komende zondag op twee locaties afscheid nemen van Verhoeven. Tussen 11.00 en 14.00 uur kan dat in de Postkoets in Horn en tussen 15.00 en 19.00 uur in de Ellenhof in Ell.

Opvolger

Verhoeven, die twaalf jaar burgemeester was van Leudal, gaat met pensioen. Hij wordt opgevolgd door Désirée Schmalschläger. Zij zal op 3 september worden beëdigd als nieuwe burgemeester.

Lees ook: Scheidend burgemeester Arno Verhoeven: ‘Leudal is nooit af’