Ouders verdacht van poging moord op pasgeboren baby

Print
Ouders verdacht van poging moord op pasgeboren baby

Afbeelding: iStock

Justitie verdenkt een Rotterdams stel van een poging hun pasgeboren baby om het leven te brengen. Het onderzoek naar de man en vrouw loopt nog. Naar verwachting moeten ze zich medio november voor de rechtbank verantwoorden.

De 23-jarige moeder en 31-jarige vader van het kindje wordt verweten dat ze in mei, een maand na de geboorte, met opzet geweld hebben toegepast op het lichaam van het meisje. Het kindje liep volgens het Openbaar Ministerie (OM) een schedelbreuk, een gebroken halswervel en enkele botbreuken op. Ook liep de baby kneuzingen aan de milt, longen en het netvlies op.

De ouders wordt tevens ten laste gelegd dat ze bewust geen medische hulp hebben ingeschakeld terwijl die noodzakelijk was. Ze hebben het kindje, stelt het OM in de aanklacht, ‘in hulpeloze toestand gebracht en gelaten door met opzet na te laten medische hulp te zoeken.’

De twee zouden rond het bovenlichaam van hun gewonde kindje een rekverband hebben aangebracht, waardoor ze ademhalingsproblemen kreeg. De zaak kwam aan het licht toen de ouders na een paar dagen met het kind naar de huisartsenpost gingen. Daar werd direct alarm geslagen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen