Roda komt beter voor de dag, maar verliest ook van NEC

Print

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kerkrade / Eygelshoven -

Roda JC heeft zich vrijdagavond niet kunnen revancheren voor de zeperd bij FC Volendam (4-0) van vorige week. In eigen huis ging de ploeg van Jean-Paul de Jong onderuit tegen NEC: 1-2.

Roda kwam al vlug met 2-0 achter en probeerde na de aansluitingstreffer nog wat terug te doen, maar slaagde daar niet in. De ploeg reist volgende week met één punt uit drie wedstrijden richting Maastricht voor de derby tegen MVV.

Muyters

Roda liet het initiatief de eerste helft aan de bezoekers. NEC maakte het spel, maar werd daarbij slechts zelden gevaarlijk. Roda kwam er twee keer uit: aanvoerder Daryl Werker kopte op de paal, een schot van Nicky Souren werd gered door doelman Mattijs Branderhorst. Vlak voor rust was het dan toch NEC dat op voorsprong kwam. Roda-keeper Tom Muyters tastte mis bij een vrije trap, waarna Robert Klaasen de bal ongelukkig in eigen doel werkte: 0-1.

Volgens de spelers van Roda ging er aan het doelpunt een overtreding vooraf, maar daar wilde scheidsrechter Allard Lindhout niets van weten. Alsof de misser nog niet pijnlijk genoeg was, scandeerde de harde kern van Roda na het doelpunt luidkeels de naam van tweede doelman Radomir Novakovic, die ze liever onder de lat zouden zien staan.

Invaller

Ook in de tweede helft wist Roda geen vuist te maken. Het duurde dan ook niet lang of NEC verdubbelde de voorsprong. Ditmaal redde Muyters in eerste instantie wel, maar stond de Roda-defensie vervolgens apathisch toe te kijken. Van Landschoot schoot van dichtbij binnen: 0-2. Diezelfde Van Landschoot kreeg niet veel later een riante mogelijkheid op de 0-3, maar verzuimde te scoren. Wat hij naliet deed Roda-invaller Ike Ugbo wel. De van Chelsea gehuurde spits reageerde attent op een gekraakt schot van Croux en tikte de aansluitingstreffer binnen: 1-2.

Het doelpunt van Ugbo was het startschot van een Kerkraads slotoffensief. Roda beukte met vier aanvallers op de deur, maar kreeg de bal niet langs doelman Branderhorst. Aan de overkant ontstond daardoor ruimte, waar NEC’er Jonathan Okita van profiteerde. De ex-MVV’er maakte van dichtbij 1-3, maar zag zijn doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Diezelfde Okita kreeg in de blessuretijd nóg een levensgrote kans, maar schoot oog in oog met Muyters wild over.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van Komt dat Schot

Komt Dat Schot 2019-20 AFL #04. Video: De Limburger