Woning in Posterholt op slot na aantreffen materialen voor hennepkwekerij

Print
Woning in Posterholt op slot na aantreffen materialen voor hennepkwekerij

Afbeelding: ANP XTRA

Posterholt -

Een woning aan de Wilhelminalaan in Posterholt, waar eerder materialen voor het inrichten van een hennepkwekerij werden gevonden, gaat op last van burgemeester Monique de Boer voor drie maanden op slot.

Op 23 juni brak er brand uit in de garage bij de woning aan de Wilhelminalaan. Na het blussen vond de politie in het pand materialen waarmee een professionele hennepkwekerij kan worden opgezet. Zo werden er plantenbakken, koolstoffilters, een slakkenhuis bedoeld voor een luchtafzuigsysteem en verschillende groeimiddelen aangetroffen. Hennepplanten of -resten werden niet gevonden. Wel werd illegaal stroom afgetapt.

De sluiting vindt plaats op grond van de Opiumwet. Sinds dit jaar kunnen drugspanden ook worden gesloten als er geen verdovende middelen worden aangetroffen, maar wel materialen aanwezig zijn waarmee bijvoorbeeld een wietkwekerij kan worden ingericht.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen