Schrijfster Kristine Bilkau te gast in de Heuvellandbibliotheek

Print
Schrijfster Kristine Bilkau te gast in de Heuvellandbibliotheek

Kristine Bilkau. Afbeelding: Thorsten Kirves

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

Kristine Bilkau komt op donderdag 29 augustus in het kader van de literaire zomer naar Heuvellandbibliotheken locatie Valkenburg. Vanaf 19.30 uur geeft ze een voordracht over haar werk als journaliste en schrijfster. De entree is gratis.

Kristine Bilkau (Hamburg, 1974) werkt als journaliste voor verschillende tijdschriften. In 2009 won zij het stipendium van het Literarische Colloquium Berlin. De gelukkigen is haar debuut. De roman werd bekroond met de Hamburger Förderpreis für Literatur en won de prijs voor het Beste Romandebuut 2015. Haar nieuwe roman, Een liefde, in gedachten verscheen in februari 2019.

Met haar positief ontvangen debuut De gelukkigen dook Kristine Bilkau meteen in een van de meest besproken onderwerpen van de hedendaagse literatuur: de zoektocht naar optimaal geestelijk welzijn. Bilkau (1974) liet haar aanpak al in de titel doorklinken: dit verhaal ging niet zomaar over een gemiddeld gezin, dat plotseling scheurtjes in het even tevoren nog zo zorgeloze bestaan ontdekt, maar over het gevecht van een generatie met dat eeuwige streven naar geluk.

Met haar tweede roman neemt Bilkau opnieuw een generatie onder de loep. Aanmelden voor deze lezing kan via e-mail info@heuvellandbibliotheken.nl of tel. 043-6012063.