Pelgrimswandeling ‘In de voetsporen van St. Gerlach’

Print
Pelgrimswandeling ‘In de voetsporen van St. Gerlach’

Pelrims dragen de zilveren buste met het reliek van Gerlachus. Afbeelding: Eigen foto

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp / Gulpen / Ingber -

Een pelgrimsgroep vertrekt zaterdag 31 augustus om 6.30 uur vanuit de Gerlachuskerk van Houthem naar het graf van Sint Servaas in Maastricht.

Deze pelgrimswandeling volgt het spoor van Gerlachus. Jaarlijks trekken pelgrims in zijn voetspoor en dragen de zilveren buste met het reliek (de schedel van Gerlachus) mee. De pelgrimage start om met de samenkomst aan de tombe van St. Gerlach. Daar wordt begonnen met een kort gebed. Dan loopt de groep via de Gerlachuskapel in de Onderstestraat, naar Geulhem. Vervolgens gaat het via het bospad naar boven de Mussenput op, naar de Schone Poel (ongeveer 7.00 uur). De pelgrims houden halt aan het kleine, oude kruiskapelletje van de Rasberg (7.10 uur) voor een kort gebed.

De groep gaat vervolgens de Rasberg af, door de straten van Scharn en loopt het centrum binnen, langs het geboortehuis van St. Lambertus. In de binnenstad gaat het via de Sterre-der-Zee naar de Sint Servaas, waar aan het hoofdaltaar de pelgrimsmis wordt gevierd. De mis is om 9.00 uur. Na de H. Mis bezoeken de deelnemers aan de pelgrimage het graf van Sint Servaas in de crypte. De terugkeer naar Houthem is op eigen gelegenheid.

Meer informatie en aanmelding bij Wiel Coenjaerts, telefoon 043-6042336, e-mail: wmmcoenjaerts@ziggo.nl of bij pastoor J.M. Burger, e-mail: jburger@hetnet.nl