Alzheimer Café Amstenrade start met nieuwe cyclus bijeenkomsten

Print
Alzheimer Café Amstenrade start met nieuwe cyclus bijeenkomsten

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Amstenrade -

Alzheimer Café Amstenrade gaat op woensdag 4 september weer van start met de volgende cyclus van 10 bijeenkomsten, waarop steeds een thema rondom dementie en Alzheimer centraal staat

Afgelopen jaar steeg het gemiddeld aantal bezoekers naar gemiddeld 58 per avond. De avonden vinden plaats op de eerste woensdag van de maand. De doelgroep van het Alzheimer Café zijn onder andere mensen met (beginnende) dementie, hun partners en familieleden, maar ook studenten, mensen uit de hulpverlening, vrijwilligers en andere mantelzorgers. In het Café is ruimte om kennis op te doen, ervaringen uit te wisselen en te ervaren dat meer mensen met hetzelfde te maken hebben. In de komende drie maanden staan diverse thema’, zoals de soorten van dementie en gedragsproblemen bij dementie op het programma. Verder zijn er bijdragen van deskundigen op het gebied van dementie. Tijdens de bijeenkomsten is er ruimte voor het stellen van vragen. De avonden van het Alzheimer Café Amstenrade zijn steeds op de eerste woensdag van de maand in De Gasterij, de recreatieruimte van Zorgcentrum Elvira-Leontine , de Gijselaar 10 in Amstenrade. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om ongeveer 21.30 uur. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen