Alzheimer Café Amstenrade start met nieuwe cyclus bijeenkomsten

Print
Alzheimer Café Amstenrade start met nieuwe cyclus bijeenkomsten

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Amstenrade -

Alzheimer Café Amstenrade gaat op woensdag 4 september weer van start met de volgende cyclus van 10 bijeenkomsten, waarop steeds een thema rondom dementie en Alzheimer centraal staat

Afgelopen jaar steeg het gemiddeld aantal bezoekers naar gemiddeld 58 per avond. De avonden vinden plaats op de eerste woensdag van de maand. De doelgroep van het Alzheimer Café zijn onder andere mensen met (beginnende) dementie, hun partners en familieleden, maar ook studenten, mensen uit de hulpverlening, vrijwilligers en andere mantelzorgers. In het Café is ruimte om kennis op te doen, ervaringen uit te wisselen en te ervaren dat meer mensen met hetzelfde te maken hebben. In de komende drie maanden staan diverse thema’, zoals de soorten van dementie en gedragsproblemen bij dementie op het programma. Verder zijn er bijdragen van deskundigen op het gebied van dementie. Tijdens de bijeenkomsten is er ruimte voor het stellen van vragen. De avonden van het Alzheimer Café Amstenrade zijn steeds op de eerste woensdag van de maand in De Gasterij, de recreatieruimte van Zorgcentrum Elvira-Leontine , de Gijselaar 10 in Amstenrade. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om ongeveer 21.30 uur. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen