G-atletiek bij Scopias Venlo

Print
G-atletiek bij Scopias Venlo

Sport je mee? Afbeelding: Th. van Backhold

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Voor mensen met een lichte verstandelijke (of motorische) handicap is het vaak moeilijk om lid te worden van een sportvereniging. Scopias Atletiek in Venlo biedt met G-atletiek uitkomst. Deelnemers werken onder begeleiding in kleine groepjes aan de individuele ontwikkeling tijdens de hardloop- en/of atletiektraining. Op 22 augustus zijn de trainingen gestart. Belangstellenden kunnen vier weken lang gratis meedoen.

G-atletiek is gericht op jongeren vanaf 12 jaar en volwassenen met een lichte verstandelijke of motorische handicap. Scopias biedt wekelijks twee trainingen aan. Elke dinsdag van 18.30 tot 19.30 uur traint de atletiekgroep. Na een gezamenlijke warming-up wordt een training verzorgd in twee atletiekdisciplines, bijvoorbeeld kogelstoten en sprinten. Elke donderdag van 18.30 tot 20.00 vindt er een hardlooptraining plaats. Er wordt getraind in kleine groepjes en er zijn veel begeleiders aanwezig. De training is er op gericht om 1 km of een langere afstand (maximaal 10 km) te kunnen hardlopen. Alle trainingen worden afgesloten met een rustige uitloop, een spel en/of een cooling down. Gezelligheid staat voorop. Voor de G-leden houdt Scopias daarnaast speciale activiteiten, zoals een jaarlijkse barbecue, een Sinterklaastraining en een uitstapje. Daarnaast is het mogelijk om deel te nemen aan wedstrijdjes.

De trainingen van Scopias G-atletiek vinden plaats op Sportpark Vrijenbroek, aan de Wittendijkweg 61 in Venlo. Info: Henk ten Have, e-mail hjjtenhave@gmail.com of Karina Ramakers, e-mail karina_ramakers@ziggo.nl