40.000 werkers gehandicaptenzorg achter petitie

Print
40.000 werkers gehandicaptenzorg achter petitie

Het hoofdkantoor van Daelzicht in Heel. Afbeelding: Jeroen Kuit

Heel -

Meer dan 40.000 werkers in de gehandicaptenzorg hebben een petitie ondertekend waarin zij hun zorgen uiten over de toekomst.

Volgens de opstellers van de handtekeningenactie worden mensen in de gehandicaptenzorg slecht betaald, zijn werkdruk, uitstroom en ziekteverzuim groot en zijn er te weinig gekwalificeerde krachten voor de steeds complexere problemen van cliënten.

Onverwacht

De ondernemingsraden (or’s) van Daelzicht en Dichterbij, twee instellingen in de gehandicaptenzorg in onder meer Limburg, begonnen de handtekeningenactie begin juli. Voorzitter Bert Impelmans van de or Daelzicht - dat het hoofdkantoor in Heel heeft - zei zaterdag niet verwacht te hebben dat in zo’n korte tijd zoveel mensen uit het hele land meedoen. „Dat is één op vier van alle werkers in de gehandicaptenzorg”, zei hij.

Zorgen

Hij maakt zich grote zorgen over de toekomst. „Jongeren blijven weg, ze verdienen elders meer en krijgen daar een beter contract. En de vergrijzing slaat toe.”

Impelmans verwacht nog veel meer handtekeningen, voordat de petitie onder de noemer ‘Wij willen gezien worden in oktober of november wordt aangeboden aan de Tweede Kamer. Dat is vlak voor de behandeling van de begroting in de gehandicaptenzorg.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen