Tablet Café: ontmoetingsplek voor tablet en smartphone bezitters

Print
Tablet Café: ontmoetingsplek voor tablet en smartphone bezitters

Haal meer uit je tablet. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Venray / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Het Tablet Café Venray houdt een bijeenkomst in de Bibliotheek Venray. Het accent van het Tablet Café ligt op de uitwisseling van ervaringen. Tips, trucs en apps worden met elkaar gedeeld, zoals het installeren van apps, e-books binnenhalen, registratie van de tablet, e-mailadressen koppelen aan de tablet, Skype downloaden en handige programma’s en trucjes om alles uit de tablet te halen. Ook tips voor de e-reader en smartphone komen aan bod.

Ervaren tabletbezitters zijn welkom om hun kennis te delen met minder ervaren gebruikers, maar ook vrijwilligers van Senior Service Venray zijn aanwezig ter ondersteuning. Bezoekers wordt verzocht hun tablet, smartphone of e-reader mee te nemen en hun Apple- of Googleplaystore-id. Het Tablet Café blijkt vooral effectief voor senioren die vastlopen tijdens het gebruik van hun apparaat. Ze worden weer op het goede spoor gezet zodat ze vervolgens zelfstandig verder kunnen.

Het eerstvolgende Tablet Café is op maandag 2 september van 15.00 tot 17.30 uur.