CDA verwijt minister Ollongren ‘mislukken’ boerkaverbod

Print
CDA verwijt minister Ollongren ‘mislukken’ boerkaverbod

Afbeelding: Sem van der Wal

De invoering van het boerkaverbod is mislukt en dat valt verantwoordelijk minister Kajsa Ollongren te verwijten, vindt coalitiepartner CDA. De D66-vicepremier heeft de maatregel volgens Tweede Kamerlid Harry van der Molen niet goed voorbereid.

Van der Molen neemt de minister kwalijk dat vervoersbedrijven niet meewerken aan het verbod om het gezicht te bedekken in het openbaar vervoer. Zo tikte Arriva maandag een buschauffeur op de vingers die weigerde een Limburgse moslima met een gezichtssluier mee te nemen. Er zijn kennelijk geen goede afspraken gemaakt, concludeert het CDA-Kamerlid in radioprogramma WNL op Zaterdag.

Lees ook: In bus geweigerde nikabdraagster Angela: ‘Ik word bedreigd’

Ollongren moet naar de Kamer komen om uit te leggen hoe dit zou fout heeft kunnen lopen. En beter haar best doen om de handhaving van het verbod alsnog goed te regelen, vindt Van der Molen.

Nikabdraagster die uit bus gezet werd doet haar verhaal. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen