Plan voor zorgcomplex bij voormalige huishoudschool in Terwinselen

Print
Plan voor zorgcomplex bij voormalige huishoudschool in Terwinselen

Het schoolgebouw in Terwinselen waar voorheen de huishoudschool en St. Jan Baptist gehuisvest waren. Afbeelding: De Limburger

Kerkrade / Eygelshoven -

Op het terrein van de voormalige huishoudschool in Terwinselen komt mogelijk een zorgcomplex voor dementerenden. Projectontwikkelaar Careless Real Estate wil op de locatie 35 appartementen realiseren.

De voormalige schoolgebouwen aan de Heistraat 78 zijn eigendom van de gemeente Kerkrade en staan al jarenlang leeg. Na de school voor Huishoud- en Nijverheidsonderwijs was er als laatste de St. Jan Baptistschool gevestigd.

Careless heeft een principeverzoek ingediend en een bod neergelegd van 350.000 euro. Kerkrade is voornemens dat te accepteren, maar moet het vanwege de hoogte van het bedrag nog aan de gemeenteraad voorleggen. De vraagprijs was vier ton, maar vanwege de slechte staat verwachtte de gemeente al dat de verkoopprijs zou komen te liggen tussen de twee en vier ton.

Sloop

Vanwege het verval wil de projectontwikkelaar de huidige gebouwen slopen en vervangen door 35 zorgappartementen. Het complex krijgt de naam Residence Bougainville. In Steyl bouwt Careless komende maanden een gelijknamig centrum. De zorg wordt straks op beide locaties verleend door Stichting Bougainville. Qua huur richt de projectontwikkelaar zich met name op het hogere segment.

Om het plan mogelijk te maken moet wel het bestemmingsplan nog worden aangepast naar de functie wonen. Careless hoopt na een jaar bouwen in begin 2021 open te kunnen gaan, zo laat eigenaar Lloyd Veira weten.

Zorgburen

Het is al het tweede initiatief voor een zorgcomplex in dit deel van de Heistraat dat geteisterd wordt door jarenlange leegstand en verval. Ook bij de buren op nummer 76, het voormalige pand van het Algemeen Mijnwerkersfonds (AMF), liggen plannen voor een dementiehuis, maar dan van zorginstantie Dagelijks Leven. Omdat deze partij zich met name op het lagere segment richt, verwacht de gemeente geen concurrentiestrijd.