Beek start met kids magazine

Print
Beek start met kids magazine

Afbeelding: iStockphoto

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek -

Een magazine niet alleen voor kinderen, maar ook door kinderen. Drie partijen in Beek slaan de handen ineen om het nieuwe initiatief van de grond te krijgen.

NJOY, Partners in Welzijn en KidsClub Home gaan maandag langs de basisscholen in de gemeente Beek om kinderen en leerkrachten te enthousiasmeren voor Kids Magazine Beek, de voorlopige werktitel. Om het tijdschrift te kunnen vullen zijn de partijen op zoek naar kinderen (groep 4 tot en met groep 8) die verhalen willen schrijven. „Beek heeft al de Nuutsbaeker en Belevend Beek, maar we vinden het belangrijk dat er ook iets is dat vanuit het kind ontstaat”, zegt Katinka de Bats van KidsClub Home.

Bedoeling is dat de nieuwe kinderkrant ieder kwartaal zal verschijnen. Met de kinderen die interesse hebben om in de redactie plaats te nemen, zal op 18 september een brainstormsessie gehouden worden om te praten over de precieze inhoud van het magazine. Naast leuke items en activiteiten, moet er ook ruimte zijn voor lastigere onderwerpen, vindt De Bats. „Zoals armoede of pesten. Dat moet ook anoniem kunnen.”

Kinderen die mee willen doen, kunnen zich opgeven via de website van NJOY.